GS-Installatietechniek,  Airco's - Warmtepompen - HR Ketel

 

Het verwarmen met warmtepomp

Twee op tien huiseigenaren hebben nog nooit gehoord van een hybride of all electric warmtepomp. Drie op tien hebben van de hybride warmtepomp gehoord, maar weten niet wat het is of doet. 70 procent weet ook niet dat je subsidie kunt krijgen op de aanschaf van een (hybride) warmtepomp. Subsidie is per warmtepomp verschillend.
Dat is jammer, want nu profiteren alleen de mensen die goed geïnformeerd zijn van deze mogelijkheid tot het besparen van gas. De vraag naar hybride warmtepompen is vijf tot zeven keer zo hoog als een jaar terug, dit ivm de hoge gasprijzen, dit komt door de oorlog in oekraïne en gebrek aan grondstoffen voor fabricage. Hierdoor moet men nu rekening houden met minimaal 6 maanden levertijd gemiddeld.

Voor meer informatie vul onderstaande gegevens in.

 

Hoofddoel van een Warmtepomp is verwarmen, maar kan ook koelen.

Hoofddoel van een Airco is koelen, maar kan ook verwarmen.

 

Voordelen verwarmen met airco.

Airconditioning-systemen zijn ook energiezuinig. 

Het verwarmen met airconditioning zorgt ook direct voor een goede ventilatie.

Het luchtvochtigheidsgehalte wordt op peil gehouden door de airconditioning.

Het airconditioning-systeem kan in de zomer worden gebruikt voor koelen.

Nadelen:

De aanschaf van een airco kan behoorlijk in de papieren lopen. Er is een buitenunit nodig en een ventilator in elke kamer. Wanneer je meerdere kamers wilt verwarmen heb je dus ook meerdere ventilatoren nodig tot aan de capaciteit van de buitenunit. 

De warmte wordt door een ventilator de kamer ingeblazen. Bij een grote ruimte is het bij de airco dus snel warm maar verderop in de ruimte zal dit langer duren.

Als de buitentemperatuur echt laag is, dan is de airco niet goed in staat om de koude lucht volledig te verwarmen. De ingeblazen lucht is wel warm maar te koud om een hele ruimte te verwarmen. Erg laag zijn temperaturen van -5 graden Celsius. 

Een airco blaast warme lucht in de kamer en doet dat door middel van een ventilator. De meeste ventilatoren van nieuwe airco’s claimen geruisloos te zijn maar als het stil is hoor je ze toch. 

 

Nefit Split 7kw                                                                                                                        LG Split 7 Kw  Therma V

                                                      Hybride warmtepomp met "open" verdeler